Jo també dono la cara per la CUP. I tu?

Fa 8 anys, un grup de vilatans i vilatanes vam impulsar la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Molins de Rei. Crèiem que calia recuperar la il·lusió i demostrar que hi havia altres formes de fer política. Des de llavors, la CUP s'ha anat consolidant a Molins fent feina en tots els àmbits possibles i immersa en un procés constant d'aprenentatge i de lluita.

El 2007 la CUP va entrar a l'Ajuntament amb un regidor i el 2011 el suport de 1.797 molinencs va permetre augmentar la nostra presència al consistori fins als 4 regidors. Han estat anys de molta feina feta en tots els àmbits possibles i d'immersió en un procés constant d'aprenentatge i lluita. De mica en mica hem anat coneixent millor la nostra vila i la seva gent: inquietuds, problemes o opinions que ens feien arribar i que nosaltres sempre hem traslladat a l’Ajuntament.

Durant aquests vuit anys la CUP ha estat una força crítica des de l'oposició, primer davant les polítiques impulsades per un govern d'ICV+ERC+CiU i després davant les decisions preses pel govern en minoria format per CiU+PSC, que ha comptat amb un suport constant del PP en totes les grans decisions del mandat en lloc de debatre a fons propostes amb els grups que hem posat constantment idees sobre la taula com la CUP.

El desengany de comprovar com el govern municipal ha confós de forma reiterada la comunicació o l'informació per la participació, o la certesa de saber que bona part dels debats fets a l'Ajuntament no arribarien a les orelles de la majoria de la població ens ha portat a prendre la determinació d'apostar encara amb més força per la deliberació i la participació popular i de les classes treballadores de la vila: l'aposta ferma per avançar cap a la democràcia directa.

Al llarg d'aquests 8 anys ha estat una experiència molt positiva comprovar que som una vila activa socialment i hem compartit reunions i assemblees, reivindicacions i treball conjunt amb moltes persones i entitats que treballen en el dia a dia per millorar Molins de Rei i la nostra societat i per això sempre hem volgut donar-los la veu i el suport que es mereixien. També hem comprovat que massa sovint es fa política de cara a la galeria en lloc de pensar mesures i executar-les al servei de les persones.

Moltes famílies del poble viuen en condicions molt més precàries que fa 4 o 8 anys i cal donar-li la volta amb mesures valentes en ocupació, habitatge i serveis socials. I simultànianent, combatre l'especulació, rellançar les polítiques mediambientals, avançar cap a la sobirania energètica, per una cultura viva a l'espai públic i als equipaments pendents (museu, biblioteca, sala polivalent), per donar tot el pes polític que es mereix la lluita antipatriarcal o per apostar per uns serveis municipals públics i de qualitat amb la gestió directa.

La CUP en aquests anys ha comptat amb el suport i la implicació de moltes persones però per continuar aquest creixement volem i necessitem que totes aquelles persones que us creieu el projecte de transformació social i nacional de la CUP també col·laboreu de forma activa a la nostra vila. Tenim molta feina per fer i l'hem de fer entre totes, des del debat de base i el treball col·lectiu.

Ara et demanem un petit pas per continuar enfortint el projecte: omplir aquest formulari i demostrar que tu també dones la cara per la CUP.