Jo també dono la cara per la CUP. I tu?

Fa 12 anys, un grup de vilatans i vilatanes vam impulsar la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Molins de Rei. Crèiem que calia recuperar la il·lusió i demostrar que hi havia altres formes de fer política. Des de llavors, la CUP s'ha anat consolidant a Molins fent feina en tots els àmbits possibles i immersa en un procés constant d'aprenentatge i de lluita.

El 2007 la CUP va entrar a l'Ajuntament amb un regidor i el 2011 el suport de 1.797 molinencs va permetre augmentar la nostra presència al consistori fins als 4 regidors/es. Aquesta presència es va mantenir el 2015 tot i que vàrem augmentar el número de vots fins als 1.937.

Han estat anys de molta feina feta en tots els àmbits possibles i d'immersió en un procés constant d'aprenentatge i lluita. De mica en mica hem anat coneixent millor la nostra vila i la seva gent: inquietuds, problemes o opinions que ens feien arribar i que nosaltres sempre hem traslladat a l’Ajuntament.

Durant aquests dotze anys la CUP ha estat una força crítica des de l'oposició, primer davant les polítiques impulsades per un govern d'ICV+ERC+CiU i després davant les decisions preses pel govern en minoria format per CiU+PSC, que ha comptat amb un suport constant del PP en totes les grans decisions del mandat 2011-2015 enlloc de debatre a fons propostes amb els grups que hem posat constantment idees sobre la taula com la CUP.

En la última legislatura hem estat dos anys i mig a l'oposició davant d'un govern sociovergent que governava amb una majoria absoluta ajustada però repetint els vicis i línies d'actuació de l'anterior mandat. Arran del trencament entre els dos socis, el desembre de 2017 vàrem decidir entrar al govern municipal conjuntament amb ERC, amb un conjunt de mesures concretes per començar a posar les bases cap a transformacions més profundes que es vagin consolidant en properes legislatures.

Per primer cop també podem dir que hem pogut adquirir molta experiència des del govern municipal alhora que també hem constatat que la nul·la planificació de governs anteriors ha impossibilitat avançar tant com voldríem. Segurament hem comès errors però tenim clar que hi hem dedicat molts esforços per tirar endavant els acords de govern i també tenim molt clar que després de molts anys de polítiques continuistes a l'Ajuntament, l'única opció per aplicar polítiques transformadores passa perque la CUP liderem el proper govern des de l'alcaldia.

Al llarg d'aquests 12 anys ha estat una experiència molt positiva comprovar que som una vila activa socialment i hem compartit reunions i assemblees, reivindicacions i treball conjunt amb moltes persones i entitats que treballen en el dia a dia per millorar Molins de Rei i la nostra societat i per això sempre hem volgut donar-los la veu i el suport que es mereixien. També hem comprovat que massa sovint es fa política pensant en la imatge externa que se'n desprèn enlloc de pensar mesures i executar-les al servei de les persones.

Moltes famílies del poble viuen encara en condicions molt precàries i cal revertir-ho i treballar amb mesures valentes en ocupació, habitatge i serveis socials. I simultànianent, combatre l'especulació, rellançar les polítiques mediambientals, avançar cap a la sobirania energètica, per una cultura viva a l'espai públic, per donar tot el pes polític que es mereix la lluita feminista i l'alliberament LGBTI o per apostar per uns serveis municipals públics i de qualitat amb la gestió directa.

La CUP en aquests anys ha comptat amb el suport i la implicació de moltes persones però per continuar aquest creixement volem i necessitem que totes aquelles persones que us creieu el projecte de transformació social i nacional de la CUP també col·laboreu de forma activa a la nostra vila. Tenim molta feina per fer i l'hem de fer entre totes, des del debat de base i el treball col·lectiu.

Ara et demanem un petit pas per continuar enfortint el projecte: omplir aquest formulari i demostrar que tu també dones la cara per la CUP.